Skip to main content

Terumo is wereldwijd marktleider in het produceren van medische technologieën en services van de hoogste kwaliteit. De Genkse vestiging neemt de Europese distributie voor haar rekening. Het gaat onder andere om producten zoals injectienaalden, katheders en veel meer.

Eigen aan de distributiesector is dat medewerkers veel heffen en tillen.

Bij Terumo in Genk besteden ze veel aandacht aan de veiligheid, gezondheid en het welzijn van de medewerkers, onder andere door machines en hulpmiddelen te voorzien om gemakkelijk en ergonomisch materiaal te laden en te lossen. Het helpt immers fysieke klachten te voorkomen.

Tijdens korte interactieve sessies van 1u15 werd het thema nog eens expliciet onder de aandacht gebracht.  De opleiding startte telkens met een kort theoretisch gedeelte.  In dit deel werden cases van de Terumo werkplek verwerkt zodat de theorie ook meteen gekoppeld was aan herkenbare situaties.  Zo blijft de materie beter hangen.  Daarna volgde de praktijk.  De trainer zette hiervoor een oefenparcours op in het distributiecentrum.   Bij elke oefening werd even stilgestaan bij de foutieve handelingen die zich kunnen voordoen.  Daarna deed elke deelnemer de oefening met de juiste handelingen.

De korte maar gerichte opleidingen werden erg gesmaakt door de medewerkers.  Vaak zijn het zaken die men al wist maar de opfrissing zorgde ervoor dat men zich toch weer bewust werd van de juiste manier van werken, in het belang van de medewerker.

Is ergonomie ook een belangrijk thema in jouw organisatie? Neem dan zeker contact met ons voor een vrijblijvende offerte voor een opleidingstraject ‘heffen en tillen’ op maat.

Bekijk onze opleidingen