Skip to main content

Opleiding bestuurder Elektrische transpallet – Stapelaar – Orderverzameltruck

In deze opleiding groeperen we de machines elektrische transpallet (pallettruck), stapelaar en laagwerkende orderverzameltruck in één opleiding “klein intern transport” of KIT genaamd.  Elke werknemer die één van deze toestellen bedient, is wettelijk verplicht hiervoor een geschikte opleiding te volgen.

Als de deelnemers 16 of 17 jarige jobstudenten zijn, beperkt de opleiding zich tot de meelopende elektrische transpallet.  De 18+ studenten mogen (onder voorwaarden) ook een meerijdende elektrische transpallet bedienen.  In geen geval mogen ze met de stapelaar rijden.

Deze opleidingen kunnen georganiseerd worden in de opleidingscentra van Formaz of incompany als aan bepaalde voorwaarden voldaan wordt.

Wie na de opleiding succesvol een examen aflegt, ontvangt een certificaat dat 5 jaar geldig is. Als men niet slaagt voor het examen, ontvangt de deelnemer een deelnamebewijs dat 5 jaar geldig is.

Duur van de opleiding:

  • Een veiligheidsopleiding duurt een dag, is bestemd voor bestuurders met enige ervaring en wordt afgesloten met een veiligheidsexamen. Deze opleiding kan ook dienen als 5-jaarlijkse heropfrissingsopleiding. De opleiding kan ook deels gebeuren in de vorm van coaching op de werkvloer.
  • Een vakbekwaamheidsopleiding duurt twee dagen en wordt afgesloten met een vakbekwaamheidsexamen.

De details van de standaardopleiding ‘klein intern transport’ vind je hier:

Veiligheidsopleiding bestuurder KIT
Vakbekwaamheidsopleiding bestuurder KIT

Vraag een offerte aan
Bekijk het open aanbod

Wat onze klanten zeggen